Bátor Tábor Alapítvány

Életeket változtatunk.

Súlyosan beteg gyerekeknek és családjuknak nyújtunk sorsfordító élményeket, erőt, eszközöket az élethez, a gyógyuláshoz. Mindezt ingyen. Hisszük, hogy a felhők fölött mindig süt a nap.

Táborunk nem klasszikus értelemben vett tábor. Különleges élményekkel mozdítjuk ki a gyerekeket a komfortzónájukból, hogy félelmeik legyőzésével felismerjék: képesek szembeszállni nemcsak a kalandok során rájuk váró feladatokkal, de a betegségükkel is. Mosolyt csempészünk az arcokra, erőt adunk a küzdelemhez.

Több tábortípusunkban (nyári, testvér, családi tábor) ezernyi új élmény várja a daganatos és krónikusan beteg, azaz cukorbetegséggel, krónikus ízületi gyulladással, hemofíliával vagy IBD-vel kezelt, valamint májtranszplantált és gerincferdüléssel élő gyermekeket, illetve családjaikat.

A Lélekmadár Tábor olyan családoknak nyújt segítséget, akik súlyos, krónikus betegség következtében veszítették el gyermeküket, vagy perinatális veszteség miatt gyászolnak. A résztvevők a négynapos turnusok során hasonló sorsú szülőkkel és testvérekkel találkozhatnak, akiknek az izgalmas élményterápiás foglalkozások mellett szakemberek segítik a gyász feldolgozását.

GO! Tábor bárhol kórházi programunkkal a Bátor Tábor-os élményeket visszük el azokhoz, akik nem tudnak eljönni a hatvani táborunkba.

A kórházakon kívül Magyarországon 3 partner alapítvánnyal ápolunk kapcsolatot, és minden évben fél-1 napos élményterápiás programot tartunk kis pártfogoltjaiknak.

Emellett Lengyelországban és Szlovákiában is látogatjuk a beteg gyermekeket.

Admin Webcivil utca