Cordelia Alapítvány

A Cordelia Alapítvány a Szervezett Erőszak Áldozataiért 1996-ban jött létre azzal a céllal, hogy segítséget nyújtson a Magyarországra érkező, kínzást vagy más súlyos traumát átélt menedékkérőknek, menekülteknek és családtagjaiknak, pszichiátriai, pszichoterápiás, pszichológiai kezeléssel, pszicho-szociális tanácsadással.  Az eredeti célcsoport mellett egyre több, különböző traumát átélt magyar állampolgár is igénybe veszi segítségünket.

Multikulturális tapasztalatokkal rendelkező terapeutákból (pszichiáterekből, pszichológusokból) álló szakmai munkacsoportunk munkáját szociális segítők és a terápiás munkában közreműködő, a feladatra felkészített tolmácsok segítik. Nemzetközileg is elismert módszereinkkel évente átlagosan 600-800 ügyfélnek nyújtunk segítséget. Rendszeresen tartunk képzéseket és szupervíziós foglalkozásokat menekültügyi szakemberek számára.

Az UNHCR munkánkat a 2004. évi Menedék-díjjal jutalmazta. 2008-ban a bécsi SozialMarie díj értékelő bizottsága a szociális ágazatban végzett innovatív és kreatív munkájáért az Alapítványt díjazottjai közé választotta. 2009-ben a menekültek mentális gondozása területén végzett egyedülálló munkánkat a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal oklevéllel ismerte el.

Admin Webcivil utca