Down dada sorstársi segítő szolgálat

A Down Alapítvány középsúlyos értelmi fogyatékos és halmozottan sérült gyermekek, fiatalok és felnőttek fejlesztését, önálló életvitelének segítését, valamint családjaik támogatását tűzte ki céljául, annak érdekében, hogy lehetőleg minden értelmi fogyatékos gyermek családban nőhessen fel, felnőttként pedig a lehető legközelebb jusson az önálló élet megvalósításához.

A Down Dada Sorstárs Segítő Szolgálat a Down baba születése miatti traumát segíti feldolgozni a családnak. Fő céljai a sorstársi melléállás és a tapasztalatok átadása. Azokat a kismamákat is támogatjuk, akik a magzatuk Down-szindróma diagnózisának kiderülése utáni döntésükhöz kérnek segítséget.

Akkor is tudunk segíteni, ha a baba megszületése után a család úgy dönt, hogy a Down-szindróma miatt nem vállalja a felnevelését. Ezeknek a babáknak új, befogadó családot keresünk.

Sorstársi Segítő Szolgálatunk a Down Dada Sorstárs Segítő Szolgálat mintájára, annak tapasztalataira építve, azt kiterjesztve támogatja minden veleszületett és korán diagnosztizálható rendellenességgel világra jött gyermekek szüleit.

Admin Webcivil utca