Gyakran Ismételt Kérdések
 

+ Mi is a Pszinapszis?

A Pszinapszis - Budapesti Pszichológiai Napok Európa legnagyobb, kizárólag diákok és pályakezdő fiatalok által szervezett tudományos-kulturális rendezvénye. A rendezvény 1997 óta minden évben megrendezésre kerül, évente változó központi témával. Mivel célunk a pszichológia megismertetése és az azt övező sztereotípiák, mítoszok eloszlatása a szakma nemzetközileg is elismert neves képviselői által, így a rendezvény mindenkinek szól, akit érdekel a pszichológia.

+ Hány éves kortól látogatható a rendezvény?

Nincs korhatárhoz kötve, mindenkit szeretettel várunk!

+ Hol van a Pszinapszis?

A Pszinapszisnak az Angyalföldi József Attila Művelődési Központ ad otthont. Cím: 1131 Budapest, József Attila tér 4.

+ Mikor van a Pszinapszis?

Idén a XXIII. Pszinapszis 2019. április 5-7. között kerül megrendezésre.

+ Hogyan közelíthető meg a helyszín?

Tömegközlekedéssel: Az AJAMK a Gyöngyösi utcai metrómegállótól (M3) gyalog vagy 105-ös busszal (József Attila tér megálló) közelíthető meg a legegyszerűbben tömegközlekedéssel.

+ Mivel tudok fizetni a helyszínen?

A rendezvény területén (jegyek, Könyvesház, Teaház, étkező) csak készpénzes fizetés lehetséges. Azonban a közeli Duna Plázában csaknem minden pénzintézet rendelkezik fiókkal, valamint például az OTP vagy a CIB Bank ATM-je pár perc sétával elérhető.

+ Hogyan lehet eljutni a külső helyszínre?

Műhelyeinknek idén a Németh László Gimnázium (1131 Budapest, Nővér utca 15-17.) biztosít helyszínt, mely 5 perc sétára található az Angyalföldi József Attila Művelődési Központtól. Tömegközlekedéssel megközelíthető a 105-ös busz József Attila tér, illetve a 3-as metró pótló autóbusszal, a Gyöngyösi utca megállójától; vagy az 1-es, 14-es, 17-es villamos, illetve a 120-as busz Gyöngyösi utcai megállója felől.

+ Lehet-e kisállatot bevinni?

A rendezvénynek helyszínt biztosító Angyalföldi József Attila Művelődési Központ házirendje alapján sajnos kisállatokat tilos a rendezvényre (az épületbe és a kertbe) behozni. Kivételt képeznek a segítő kutyák.

+ Van e lehetőség a megvásárolt jegy visszaváltására?

A megvásárolt jegyek más jegyre nem cserélhetőek, és nem visszaválthatóak.

+ A jegyem csak egyszeri belépésre jogosít fel?

A megvásárolt jegyeket a helyszínen belépéskor a megfelelő színű (bérlet/napijegy) karszalagra cseréljük, amely az adott napokra belépést biztosít annak felmutatásával, így a rendezvény helyszíne bármikor elhagyható.

+ Lehet-e félnapos jegyet vásárolni?

Félnapos jegy vásárlása nem lehetséges.

+ Milyen hosszúak az előadások?

Előadásaink 60 percesek, közöttük 30 perces szünetekkel, emellett szombaton és vasárnap másfél órásebéd szünetet biztosítunk 12.30 és 14.00 között.

+ Hogy tudom biztosítani, hogy bejutok egy előadásra?

A helyfoglalás érkezési sorrendben történik, amennyiben ez lehetséges, érdemes a kezdés előtt legkésőbb 5-10 perccel elfoglalni a helyet az adott teremben.

+ Mit lehet tenni, ha nem fér be egy előadásra?

Sajnos a termek befogadóképessége véges, tűzvédelmi okokból egy meghatározott számnál több ember nem tartózkodhat benn - ez a szám a termek méretének függvényében változik. Ha egy terem megtelt, több látogatót nem engedhetünk be. Szerencsére azonban egyszerre mindig több előadás és kulturális program is fut a rendezvényen, érdemes ilyenkor belelapozni az absztrakt füzetbe és felkeresni egy másik szimpatikus előadást vagy műhelyt, ellátogatni a Teaházba, Könyvesházba, az Élménygyűjtőbe vagy a Civil utcába, esetleg kikölcsönözni egy Élő Könyvet.

+ Van-e lehetőség kérdéseket feltenni az előadóknak?

Ha abba az előadó is beleegyezik, az előadás végén van lehetőség kérdések feltevésére.

+ Van-e lehetőség videó/fotó/hangfelvétel készítésére az eseményről?

Videó/fotó/hangfelvétel készítésére nincs lehetőség az előadásokról.

+Milyen egyéb programokat élvezhetnek az előadások közötti szünetekben?

A Pszinapszis azért több, mint egy szakmai konferencia, mert rengeteg kulturális program színesíti az előadásokat. Esténként, a szakmai előadások után koncertekkel, slampoetry-vel, bűvész show-val igyekszünk szórakoztatni vendégeinket (részletek: https://www.pszinapszis.com/kulturprogramok/). Ellátogathattok a szintén a földszinten található Teaházba, ahol a Big Ben egy-egy csésze finom teája vagy egy frissítő limonádé mellett életmeséket, kerekasztal beszélgetéseket hallgathattok meg, illetve megtekinthetitek a Pszinapszis fotó- és képzőművészeti pályázatára beérkezett legjobb nyolc alkotást. Felkereshetitek Könyvesházunkat, ahol rengeteg pszichológiai témájú könyvet vásárolhattok meg nagyon kedvező áron. Érdemes végigsétálni az első, illetve második emeleti folyosón, ami hagyományosan az ún. Civil utcának ad otthont. Itt sokféle alapítvány és civil szervezet standját találjátok, akikhez bátran odamehettek beszélgetni a céljaikról, munkásságukról, eredményeikről. Általában színes szórólapokkal, molinókkal, különféle játékokkal várják az érdeklődőket. Mindezek mellett, az első emelet ad otthont az Élő Könyvtárnak. Az Élő Könyvtár célja, hogy az emberi sokszínűség szépségét bemutassa a látogatóknak; hogyha csak egy pillanatra is, más szemén keresztül láthassuk a világot. Itt megragadhatjátok az alkalmat, hogy beszélgessetek olyan előítéletek vagy sztereotípiák áldozatául esett csoportok tagjaival, amire egyébként a hétköznapok során nincsen lehetőségetek. Szintén az első emeleten található a Relax szoba (https://www.pszinapszis.com/relax/). Ebbe a hangulatos "nyugiszobába" bármikor betérhetnek vendégeink, ha egy kis pihenésre, masszázsra, jógára vágynak. Ez a terem ad otthont olyan népszerű programoknak is, mint a rajzelemzés, zeneterápia, hangfürdő és különféle táncos programok. A Relax szoba mellett található az Élménygyűjtő. Az ide ellátogatók számos fejtörővel, logikai feladvánnyal, csapatépítő- és társasjátékokkal szórakoztathatják magukat. Az idei évben, szintén az első emeleten vendégeink egy izgalmas szabaduló szobát is kipróbálhatnak.

+ Hogyan, hol és mikor lehet a külső műhelyekre jelentkezni?

A műhelyekre regisztrálni személyesen lehet, a helyszínen található Műhelyregisztrációs pultban.

A regisztrációs időszakok az alábbiak:

Péntek (április 5.): 14:30 - 15:30

Szombat - Vasárnap (április 6-7.): 9:00 - 9:30, 11:30 - 12:30, 14:30 - 15:30

További pontos információk itt találhatóak: www.pszinapszis.com/muhelyreg

+ Van-e lehetőség a helyszínen étkezésre?

Az AJAMK földszintjén működő büfé mind a három napon nyitva van, itallal (üdítők, kávék), illetve étellel (szendvicsek, pék sütemények) várja a kedves vásárlókat. Emellett a szombati és vasárnapi napon (6-7.) a Gasztropark 2000 Kft. az aula szintjén, a bejáratnál biztosít lehetőséget meleg étel vásárlására. Igen kedvező áron lehet választani a naponta többféle fogást tartalmazó kínálatból, ahol levesek és főételek közt a vegetáriánusok is találnak számukra valót.

+ Van-e a helyszínen a vendégek számára is elérhető WIFI-szolgáltatás?

A helyszínen a WIFI-szolgáltatás nem biztosított.

+ Hogyan lehetek én is szervező?

A Pszinapszist szervező, közel 80 önkéntes diákból és pályakezdő fiatalból álló csoport már minden év szeptemberében megkezdi a következő évi rendezvény szervezését. Ha Te is részese lennél a Pszinapszis családjának, ne habozz jelentkezni hozzánk ősszel! Minden évben szervezünk tanév elején egy összejövetelt, ahol az öt stáb munkáját is közelebbről megismerheted, sőt azonnal tudsz jelentkezni is!

+ Hogyan támogathatnám a rendezvényt?

A Pszinapszis rendezvénye nem valósulhatna meg a szponzorai nélkül. Többszintű támogatási rendszerünk kialakításával arra törekedtünk, hogy támogatóink lehetőségei és a Pszinapszis igényei találkozzanak. A szponzoroknak különösen nagy szerepe van a megvalósításhoz szükséges források biztosításában, mivel alapítványunk non-profit szervezet. Hogy miért érdemes támogatni minket? A Pszinapszis nemcsak sokat tett a pszichológia népszerűsítéséért, hanem Magyarországon a legnagyobb érdekeltségű és legmagasabb nívójú pszichológiai esemény is egyben, valamint egyedülálló közösségteremtő erővel bír. Alapítványok, egyesületek, cégek, borászatok pénzbeli támogatás mellett tárgyi ajándékokkal is színesíthetik a rendezvényünket. Tárgynyeremények a Pszinkronban – Együtt a Pszinapszisért tombola eseményén kerülnek kisorsolásra. Amennyiben szeretnéd támogatni a rendezvényünket, bővebb információt a pr.pszinapszis@gmail.com – on kérhetsz a Pr- és marketing stáb vezetőitől.