Apr
5
6:30 PM18:30

Dr. Harsányi Szabolcs Gergő, Dr. Lénárt Ágota, Kapás Boglárka: Egy testhosszal mindenki előtt (sportpszichológiai kerekasztal-beszélgetés), moderátor: Szabó Noémi

Előadó: Dr. Harsányi Szabolcs Gergő, Dr. Lénárt Ágota, Kapás Boglárka
Moderátor: Szabó Noémi

Április 5., Péntek 18:30-19:30
Gyémánt terem

Egy testhosszal mindenki előtt (sportpszichológiai kerekasztal-beszélgetés)

Egyre nagyobb a sportpszichológia hangsúlya a sportolók felkészítésében, ezáltal egyre több szövetség alkalmazza ezeket a szakembereket a siker érdekében. Sokszor láthatjuk, hogy élsportolóknál edzéshelyzetben nem észlelhető nagy különbség, azonban versenyhelyzetben ez mégis megmutatkozhat. Mit jelent a mentális felkészültség? Mik azok a tényezők, amik eljuttatják a sportolókat a dobogó legfelső fokára? Ezekre a kérdésekre keresünk választ az egyórás kerekasztal-beszélgetés során.

View Event →
Apr
5
5:00 PM17:00

Kozma-Vízkeleti Dániel: A párkapcsolat CSEND-je

A belső színpad gyakorlat során a belső valóságunk, belső konfliktusaink szereplőit szólaltatjuk meg. Wolfram Kurtz és Renate Mrusek módszerét színpadra adaptálva lehetőségünk nyílik belső szereplőink megismerésére és elismerésére, szándékaik, és az általuk őrzött értékek feltérképezésére a logoterápia és egzisztencianalízis eszköztárával.

View Event →
Apr
5
3:30 PM15:30

Dr. Hevesi Krisztina: Elcsendesülő hálószobák

Előadó: Dr. Hevesi Krisztina

Április 5., Péntek 15:30-16:30
Gyémánt terem

Elcsendesülő hálószobák

A monogámia a párkapcsolatok legnagyobb próbatétele, s talán emberi létünk egyik legnehezebb kihívása. Egy szerető felbukkanása tönkre tudja tenni a legjobb házasságot, azonban meg tudja menteni a legrosszabbat is. A megcsalás a vészharang arra nézve, hogy a kapcsolatban elakadás van, valami nem működik, hírzárlat állt be. Mai inger-gazdag világunk amúgy sem a párkapcsolatoknak kedvez. Fogyasztói szemléletre buzdít: ha valami elromlott, dobd el, ne bíbelődj a megjavításával – úgyis jön a következő! A tartós viszonyok próbatételeivel való megküzdésről ráadásul gyermekként sem hallunk: ahol a mesék véget érnek, ott kezdődik a házasság. Mi a tartós kapcsolat titka, ami emberi természetünk sajátosságaira épít, emellett segít kivédeni azt, hogy illúziók rabolják el a boldogságunkat? 

View Event →