Apr
13
6:30 PM18:30

Dr. Buda László: Eltévedve lelkünk labirintusában

Előadó: Dr. Buda László (általános orvos, pszichiáter, pszichoterapeuta)

Április 13., Péntek 18:30-19:30
Gyémánt terem

Az előadás sajtónyilvános.

Hétköznapi lelki állapotunkon időnként egyfajta nyomottság, gondterheltség, energiátlanság lehet úrrá. Előfordulhat, hogy ez olyan gyakorivá válik, hogy már ez tűnik "normálisnak". Belefeledkezhetünk saját problémáinkba, melyeket egyrészt a külvilág, a körülmények vagy egyes emberek számlájára írunk, másrészt hajlamosak lehetünk magunkat hibáztatni, kritizálni, ami tovább gyengít minket. Ragaszkodásaink és félelmeink hálójában, ábrándozva, célokat kergetve igyekszünk valahova – lelkünk labirintusában. Egy olyan labirintusban, melynek sem az eredete, sem a célja nem igazán világos számunkra.
Ebben az előadásban szeretném a lehető legegyszerűbben bemutatni az általam gyakorolt két módszer – a Szomatodráma és az Ultrarövid Terápia – szemléleti hátterét és azt, hogy ez a megközelítés hogyan segíthet az "eltévedt vándoroknak".

 

View Event →
Apr
13
5:00 PM17:00

Dr. habil Kőváry Zoltán PhD: Kreativitás, pszichobiográfia és önanalízis. A kiemelkedő alkotóképesség élettörténeti vizsgálata mint indirekt önismereti folyamat

A belső színpad gyakorlat során a belső valóságunk, belső konfliktusaink szereplőit szólaltatjuk meg. Wolfram Kurtz és Renate Mrusek módszerét színpadra adaptálva lehetőségünk nyílik belső szereplőink megismerésére és elismerésére, szándékaik, és az általuk őrzött értékek feltérképezésére a logoterápia és egzisztencianalízis eszköztárával.

View Event →
Apr
13
3:30 PM15:30

Barkász Heléna: Párkapcsolatban személyiségzavarral

Előadó: Barkász Heléna (klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta jelölt) 

Április 13., Péntek 15:30-16:30
Eisberg terem

Haladó szekció

Az előadás sajtónyilvános. 

Pszichológusi munkám során gyakran találkozom párválasztás előtt állókkal, párkapcsolatban élőkkel, szülőkkel de egy kulcstéma folyamatosan visszatér: a személyiségzavarok által keltett károk, melyek több életet-, sőt generációt érintenek. Előadásom célja, hogy mindazok, akik úgy vélik, maguk is átélik az e zavarokból fakadó bizonytalanságot; közelebb kerüljenek válaszaikhoz. A tünetek felismerésén túl, azokhoz is beszélnék, akik sebekkel vesznek részt/ távoznak egy kapcsolatból, s akikben megfogalmazódott a kérdés; vajon saját működésükben érintettek-e? Miről ismerhetjük fel saját viselkedésbeli szélsőségeinket, melyek károkat okozhatnak társukban? Kivédhetőek-e a nem tudatos megbántások? Saját esetpéldákon keresztül, valamint a szakirodalom alapján igyekszem áttekintést nyújtani tételesen a személyiségzavarok megjelenési formáiról a párkapcsolatokban. 

 

View Event →