Apr
13
6:30 PM18:30

Andrejkovics Zoltán: E-sport és ami mögötte van

Előadó: Andrejkovics Zoltán (közgazdász) 

Április 13., Péntek 18:30-19:30
Ametiszt terem

Az előadás sajtónyilvános. 

A profi versenyszerű videó játékok világa még nagyon gyerekcipőben jár a legtöbb Európai országban. Ezzel együtt rengeteg pozitív példát látunk a világon, hogy
miként válhat ez a fiatalok számára hobbi akár egy profi karrierré, illetve a jövő sportágává, amit nem csak űzni, de nézőként követni is élmény. Az e-sport játékok többségében népszerű és sokak által ismert játékokat takarnak. Ezzel sokakban az a kép él, hogy bárkiből e-sportoló válhat megfelelő mennyiségű gyakorlással. A tapasztalataink alapján azonban itt sokkal több dolog szükséges, mint pusztán gyakorlás. Ugyanolyan fontos a csapat összeállítása, a csapattagok egymáshoz kötődő viszonya, az egyéni mentális hozzáállás. Ezen túlmenően a megfelelő tapasztalat, edzési körülmények és stratégiai felkészültség. A jelen előadás a fentiek hátterébe kíván betekintést engedni, példák és tapasztalatok segítségével.

View Event →
Apr
13
5:00 PM17:00

Narancsik Gabriella: Jung analitikus pszichológiája a gyakorlatban

Előadó: Narancsik Gabriella (pszichológus, pszichoterapeuta)

Április 13., Péntek 17:00-18:00
Ametiszt terem

Haladó szekció

Az előadás sajtónyilvános.

Az előadás a jungi pszichoanalitikus irányzat gyakorlatába nyújt betekintést elsősorban a kortárs megközelítésekre támaszkodva, esetrészletek bemutatásával.

View Event →
Apr
13
3:30 PM15:30

Dr. Fehér Pálma Virág: Testkép és diagnosztika. Utak és találkozási pontok a személyiségszerkezet megértésében

Előadó: Dr. Fehér Pálma Virág (adjunktus, klinikai és tanácsadó szakpszichológus)

Április 13., Péntek 15:30-16:30
Ametiszt terem

Belső világ szekció

Az előadás nem sajtónyilvános.

Az előadás a testkép vizsgálatának pszichodinamikus és klinikai kontextusban történő megközelítésében különböző módszereket kínál áttekintésre. A módszerek áttekintésével új találkozási és kapcsolódási pontokat találunk a diagnosztikában. A német pszichoterápia és pszichoszomatikus orvoslás vezető szakemberei egy diagnosztikailag új értékelési eljárást alkalmaznak, amely segítségével a diagnózisalkotók számára lehetővé válik, hogy munkájuk során megfelelően felmérjék és a terápia folyamatába beépítsék a testi megélésből eredő tapasztalatokat, ahol főképpen a saját test észlelése, megélése, a vonatkoztatási személyek észlelése és megélése, valamint a testi kommunikáció és a pszichés szabályozásban történő testi jelenlét kerül tárgyalásra. Klinikai kontextusban kiváltképp érdekes a terápiás kapcsolatban megjelenő test fogalmának használata (“szociális test”, “interakcionális test”, “találkozás pillanata”), valamint maga a német testkép-lista szempontrendszere, amely segítségével közelebb kerülhetünk a testtudati munka terápiás kapcsolatban megjelenő atmoszférájának megteremtéséhez.

View Event →