Apr
5
6:30 PM18:30

Csirmaz Luca, Wellai Yvette: Az önismeret útján táncolva

Lehet táncolva és beszélgetve haladni egy boldogabb élet felé?

Hogyan lehet segítségünkre az önismeretben és az önmegvalósításban a tánc azon felszabadító formája, mely a mozgásterápia gyakorlatain túlmutat?

Az országban egyedülálló Mind&Body Workshopok a pszichológia és a tánc szerelméből születtek. A komplex alkalmak során a résztvevők életük egy-egy fontos területébe nyerhetnek betekintést, legyen akár az önértékelés, harmonikus kapcsolatok, vagy az önmegvalósítás témája. Életünk egy-egy fontos aspektusát megragadva önismereti gyakorlatokon és tematikus mozgásanyagon keresztül segítünk az embereknek visszatalálni önmagukhoz és testük nyelvén is kifejezni a felszabadult érzelmeket.

Előadók: Csirmaz Luca, Wellai Yvette

Április 5., Péntek 18:30-19:30
Oriold terem

View Event →
Apr
5
5:00 PM17:00

Kincsem Erika: Feldenkrais mozgásműhely

Mindannyiunknak van egy elképzelése önmagáról, ami mentén gondolkodunk, cselekszünk, és éljük a mindennapjainkat. Minden, amit át- és megélünk, nyomot hagy testünkön és lelkünkön. Gyermekkorunkban, a mozgásfejlődési szakaszaink során kiválasztottuk azokat a mozgásokat, amelyek számunkra hasznosnak bizonyultak, és azokat szerves részünkké tettük. Ezek az automatizmusok ugyan megkönnyítik mindennapi életünket, de hamar csapdává is válhatnak, ha a már nem működő, megmerevedett szokásainkat nem tudjuk elengedni. A sajátélményű foglalkozás keretében, érdekes mozdulatsorokkal megpróbáljuk a hétköznapi rutint kicsit fellazítani. Miközben a test és elme párbeszédét trenírozzuk, az érzékelésen és észlelésen keresztül megérkezünk a jelen valónkba. Elménk lecsendesedik, és izmaink ellazulnak. Lelassulunk, hogy “átrendeződve”, ízületeinket “megolajozva” újra sebességbe kapcsolhassunk.

Előadó: Kincsem Erika

Április 5., Péntek 17:00-18:00
Oriold terem

View Event →
Apr
5
3:30 PM15:30

Dr. Ormay István: Test és lélek mozgásai - a tradicionális taijiquan (tai chi chuan) és a pszichoterápia kapcsolódásai

Elöadó: Dr. Ormay István

Április 5., Péntek 15:30-16:30
Oriold terem

,,Előadásomban - a saját tapasztalataimra alapozva - párhuzamokat mutatok a tradicionális taijiquan gyakorlása és a pszichoterápiás munka során létrejövő szomatikus, intrapszichés, és interperszonális mozgások között. E hasonlóságok elsősorban a testi és lélektani mozgások formai karakterisztikáját érintik, ily módon a gyakorló mély, belső világa felé nyithatnak utakat. Ez az út az önismereté, de a tradiciók szerinti gyakorlás specifikuma, hogy az önismereten túllépve, a reaktivitás fejlesztésével utat nyit a „másik“ felé is. Egyéb mindfulness rendszerekhez képest ez a többlet az, amelyből egy terapeuta a legtöbbet profitálhat. A tradicionális taijiquan egzotikus világából videók segítségével adok ízelítőt… “

View Event →