Apr
6
4:00 PM16:00

Dr. Nguyen Minh Tu, Rákóczi Balázs, Dr. Sőti Csaba: Mire képes a légzés, zene és tudatosság? Holotrop Légzés™ ízelítő

Műhelytartó: Dr. Nguyen Minh Tu, Rákóczi Balázs, Dr. Sőti Csaba

Április 6., Szombat 16:00-18:00
1. terem

A légzés, a zene és a művészi önkifejezés az emberiség legősibb gyógyító eszközei. A Holotrop Légzés™ („holotrop”: teljesség felé tartó) ezeket ötvöző korszerű pszichológiai módszer, amely alkalmas az önismeret és a spiritualitás elmélyítésére. A tisztán tapasztalati műhelyen rövid bevezetőt követően az autentikus formától eltérő, rövidebb folyamatban a résztvevők a gondosan összeállított zenei szettben megmártózva saját légzésük által lecsendesíthetik elméjüket és egy kitágult tudatállapotba lépve kapcsolódhatnak belső bölcsességükhöz. Az élmények integrációját mandala alkotás és csoportos megosztás segíti. Optimális tapasztaláshoz könnyű étkezés, kényelmes ruha ajánlott. Bizonyos egészségügyi állapotokban a részvétel nem lehetséges, ezekről az előzetes regisztráció során tudnak az érdeklődők tájékozódni.


View Event →
Apr
6
1:00 PM13:00

Kővágó Pál, Márki Gabriella: Művészetterápia

Műhelytartó: Kővágó Pál, Márki Gabriella

Április .6, Szombat 13:00-15:00
1. terem

A workshop résztvevői betekintést nyerhetnek a komplex művészeti terápia módszerébe. A módszer Antalfai Márta nevéhez fűződik, kiválóan ötvözi Jung komplex analízisét és a művészetterápia érdemeit. A módszer központi eleme a művészeti eszközökkel történő önkifejezés: a festés, agyagozás, rajzolás stb. A résztvevők az alkotás során kapcsolatba kerülhetnek a felhasznált anyagokkal, és saját, illetve mások alkotásaival. Mindezekhez nyújt segítséget a zene és a relaxáció, lehetőséget adva egy olyan ellazult állapot átélésére, amely elősegíti az érzéseink, érzelmeink képekben, formákban történő megalkotását.View Event →
Apr
6
10:00 AM10:00

Dr. habil. T. Litovkina Anna: Az ártalmas szokásaink megváltoztatása, jó szokások kialakítása

Műhelytartó: Dr. habil. T. Litovkina Anna

Április 6., 10:00-12:00
1. terem

A kiegyensúlyozott élet kulcsfontosságú feltétele, hogy szokásaink minket, ezáltal céljainkat szolgálják, ne pedig mi szolgáljuk őket. Ha szokásaink és céljaink nincsenek összeegyeztetve, nagyon könnyen egy olyan helyzet alakulhat ki, amikor bizonyos célok összeférhetetlenné válnak bizonyos szokásaink miatt, és ugyanez érvényes visszafelé is. A „rossz szokásokról való leszokás” egy olyan megfogalmazás, amelyről a pszichológusok és kutatók is közös véleménnyel nyilatkozzák, hogy nem célravezető, ugyanis eleve negativitás övezi. Sokkal hatékonyabb, ha a rossz szokásainkra való fókuszálás helyett jó szokások elsajátítását fogalmazzuk meg, melyek kialakulások folyamán természetes módon kitaszítják rossz szokásainkat. Az interaktív workshopom épp ehhez nyújt segítséget.

View Event →