Apr
14
4:00 PM16:00

Dr. Karner Orsolya, Szűcs István: Szabadulószoba a munkaerőpiacra

Műhelytartó: Dr. Karner Orsolya (életvezetési tanácsadó), Szűcs István (karrier és szervezetfejlesztési tanácsadó) 

Április 14., Szombat 16:00-18:00
2. terem

Úgy érzed a munka világában lévő sok ismeretlen hatalmas sziklaként állja utadat és félsz elindulni? Túl sok a lehetőség, nincs még munkatapasztalatom, így biztos nem vesznek fel sehova, fogalmam sincs mit jelentenek ezek a munkakörök, amiket az álláskereső portálokon olvasok…. Ezen a 2 órás workshopon olyan eszközökkel fogunk dolgozni, amelyek segítenek tisztábban látni, hogy a munkaerőpiac melyik területén van inkább helyed, mihez passzolsz leginkább, milyen munkakörökre pályázz.

View Event →
Apr
14
1:00 PM13:00

Szilágyi Gábor: Szomato­pszichoterápia, illetve testtudat alapú pszichoterápia saját élményű műhely

Műhelytartó: Szilágyi Gábor (operarendező, filozófus, művészetterapeuta)

Április 14., Szombat 13:00- 15:00
2. terem

Minden élménynek van testi vetülete. Az egész korai élményeink viszont, melyek például magzati korból ill. az élet első 1,5 évéből származnak, szinte csak testi lenyomatokban, érzetmintázatokban őrződnek az idegrendszer életkorra jellemző éretlensége miatt ill. a beszédképesség kialakulatlansága miatt. Ami még fontos ismeret, hogy trauma hatására bármely életkorban az idegrendszer szintén korai fejlődési szinten működik, ezért a traumatikus élmények is elsősorban testi érzetekként ismerhetők fel. A testi pszichoterápiás módszerek ezért célzott gyakorlatokkal a testi tapasztalatot helyezik előtérbe a verbalitás helyett. Testi úton történik az átdolgozás, az önismeret. Természetesen az átélt élmények további feldolgozása beszélgetésben történik, hogy minél több élmény az élettörténetbe integrálható, megérthető módon lehessen jelen.

View Event →
Apr
14
10:00 AM10:00

­ Huszár Annamária: Vágykereső foglalkozás a lélek labirintusában (a biblioterápia és Metamorphoses Meseterápiás Módszer segítségével)

Műhelytartó: Huszár Annamária (gyásztanácsadó, válástréner, biblioterapeuta, metamorfózis meseterapeuta - végzős hallgató)

Április 14., Szombat 10:00-12:00
2. terem

„A vágy nagyon fura dolog. Szerintem senki nem tudja, honnan jön vagy mi az, de még az egysejtű organizmusoknak is van vágyuk, a fényt keresik, mert tudják, hogy nekik arra van szükségük. Tehát az élet valahogyan egyenlő a vággyal. De hatalmas bátorság kell ahhoz, hogy megmondjuk, felvállaljuk, ami belül van. Legtöbbször inkább azt mutatjuk, amire a másik/mások vágynak, amit elvárnak tőlünk. Sőt egy idő után elkezdünk arra vágyni, és azt hisszük, hogy a másik vágya a mi vágyunk is. Az ember számára vajon miért olyan nehéz felvállalni, ami neki jó, ami az ő saját vágya? Abban a pillanatban, amikor az ember el meri ismerni egy valódi vágyát, már van miért élnie.”

View Event →