Apr
6
4:00 PM16:00

MindMill Group - Albert Dorottya, Almássy-Földváry Zsófia, Gazsó Nikolett: Hogyan vigyük be a hygge életérzést a mindennapjainkba?

Műhelytartó: Albert Dorottya, Almássy-Földváry Zsófia, Gazsó Nikolett

Április 6., Szombat 16:00- 18:00
2. terem

A dánok mára méltán híres szava, a hygge művészi szintre emeli a jelen megélését, és a pillanat szépségének felismerését tűzi ki célul. Pszichológus szemmel a hygge működése nem más, mint a pozitív pszichológia számos eszközének összesűrítése, megszórva egy kis kényelemmel, finomsággal és meghitt hangulattal. A műhelyen megtapasztalhatod ezt az életérzést, és hasznos gyakorlatokkal gazdagodhatsz. Ha a Hygge című könyvet olvasva benned is felébredt a vágy, hogy változtass a szokásaidon, és beemeld ezt a különleges életérzést a mindennapjaidba, tarts velünk! Az elmélet önmagában nem mindig elegendő, ezért Hygge műhelyen lehetőséged lesz gyakorolni, teljességében megélni a hygge hangulatát. Olyan gyakorlatokkal készülünk számotokra, melyek segítenek továbbvinni ezt a különleges életérzést a napjainkba.

View Event →
Apr
6
1:00 PM13:00

Dávid Tamás, Kelemen-Szilágyi Adrienn: Hipnózis - sajátélmény

Műhelytartók: Dávid Tamás, Kelemen-Szilágyi Adrienn

A hipnózis olyan módosult tudatállapot, amelynek létét és jellemzőit ma már elektrofiziológiai módszerekkel és modern képalkotó eljárásokkal egyaránt igazolták. A transzállapotot előidéző helyzet standardizálásának köszönhetően bebizonyosodott, hogy az emberek különböző mértékben fogékonyak a hipnózisra. Egyesek nagyon erősen, míg mások gyengén (egyaránt 5-10 %), a népesség többsége (80-90%) pedig közepes mértékben fogékony a hipnózis iránt. A hipnábilitás stabil személyiségvonás. A műhely nemzetközileg használt standard eljárás révén lehetőséget teremt, hogy a résztvevők megtapasztalják a módosult tudatállapot élményét, illetve mérőskála segítségével a hipnózis iránti fogékonyságukat megismerhessék. A csoporthipnózist követően megbeszéljük az átélteket, és megválaszolásra kerülnek a hipnózissal kapcsolatban felmerülő kérdések is.

Április ., Szombat 13:00-15:00
2. terem

View Event →
Apr
6
10:00 AM10:00

Juhász Erika, Sóron Ildikó: Irodalomterápia

Műhelytartó: Juhász Erika, Sóron Ildikó

Április 6., Szombat 10:00-11:00, illetve 11:00-12:00
2. terem

Az irodalomterápia (biblioterápia) művészetterápiás módszer, amely a személyiségfejlődést támogatja szövegek élményszintű feldolgozásával. Alkalmazása egyéni vagy csoportos formában történhet, fejlesztő szakember vezetésével. A résztvevő a szöveg által közvetített érzéseket egyéni aktuális élethelyzetébe helyezi, így külső szemszögből látja problémáit, s következmények nélkül gondolhat át lehetséges megoldásokat. A foglalkozás szöveg köré szerveződik. A csoportvezető irányításával folyik a beszélgetés, ami fontos felismerésekhez vezethet önmagunk megismerésében és mások megértésében, újra hangolhatja a már megmerevedett egyéni struktúrákat, lehetővé teszi a felmerülő problémák továbbgondolását. A biblioterápia támogatja az általános lelki egészséget, fejleszti az önismeretet, a mindennapi kihívásokkal való sikeres megküzdést, az érzelmi intelligenciát, a kommunikációs és kapcsolati készségeket.

View Event →