Apr
14
4:45 PM16:45

Felolvasás hajléktalan emberek műveiből

Április 14. Szombat 16:45-17:45

Előadók: Nemeshegyi Noémi, Horváth Csilla, Horváth Gábor, Gede Márton

Felolvasás hajléktalan emberek műveiből

A Menhely Alapítvány kiadásában működő Fedél Nélkül utcalap szerzői tartanak felolvasást műveikből. Az egyik előadóval, gede Mártonnal az Élőkönyvtárban is találkozhatunk, és beszélgethetünk.

View Event →
Apr
14
2:00 PM14:00

Kerekasztal beszélgetés ADHD-s, autista és down-szindrómás gyermeket nevelő édesanyákkal

Április 14. Szombat 14:00-15:00

Beszélgetők: Steinbach Éva, Márkus Anita, Szabó Eszter

Moderátor: Álmosdi Flóra

Kerekasztal beszélgetés ADHD-s, autista és down-szindrómás gyermeket nevelő édesanyákkal

Miben másak egy család hétköznapjai, amelyben egy autista, ADHD-s vagy Down-szindrómás gyermek nevelkedik? Hogyan alkalmazkodnak a tagok a helyzethez? Milyen segítségre számíthatnak? Hogyan alakul a jövőképük?
Olykor nehéz más emberek szemén keresztül látni a világot, megérteni, mi zajlik bennük pontosan, hiszen nem tudhatjuk, milyen kihívásokkal is szembesülnek nap, mint nap. Ezzel a beszélgetéssel szeretnénk lehetőséget teremteni arra, hogy közelebbről megismerhessük ezeknek a családoknak az életét, meghallgathassuk életmeséjüket és feltehessük felmerülő kérdéseinket a részt vevő édesanyáknak.

View Event →
Apr
14
11:30 AM11:30

Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány

Április 14. Szombat 11:30-12:30

Előadó: Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány

A Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány 1993 óta működteti telefonos lelkisegély szolgálatát gyermekek és értük aggódó felnőttek számára.

A hívásokat kiképzett, önkéntes ügyelők fogadják. Hiszünk abban, hogy a gyermeket meg kell hallgatni, és a felnőtteket pedig segíteni kell abban, hogy meg tudják hallgatni a gyerekeket. Beszélgetés alacsony küszöbű szolgáltatásunkról a Kék Vonal telefonos segítőivel. 

View Event →