Apr
6
4:45 PM16:45

Kutyával az emberért Alapítvány- műhely

Április 6. Szombat 16:45-17:45

Műhelytartók: Mindák Cecília, Szabó Tünde, Varga Viktória, Vásárhelyi Nóra

A Kutyával az Emberért Alapítvány azon dolgozik, hogy speciálisan képzett segítőkutyák munkába állhassanak és eljussanak a rászorultakhoz, legyen szó akár mozgássérült-segítő kutyákról, hangjelző kutyákról, epilepszia rohamjelző kutyákról, személyi segítőkutyákról, terápiás kutyákról. Az alapítvány a kutyák kiválasztásában, kiképzésében és vizsgáztatásában is szerepet vállal. A megfelelő szakmai háttér biztosítása érdekében munkatársaink az MTA Kognitív Idegtudományi és Pszichológiai Intézet és ELTE Etológia tanszék munkatársai, OKJ vizsgával rendelkező kutyakiképzők és gyógypedagógusok.

A rendezvényen tartott foglalkozáson a látogatók ízelítőt kaphatnak abból, hogyan is zajlik egy kutya asszisztált foglalkozás. A foglalkozás célja, hogy a résztvevők játékos feladatokon keresztül kipróbálhassák, milyen különleges élmény egy kutyával kommunikálni, saját bőrükön tapasztalhassák meg, mi teszi alkalmassá a kutyákat arra, hogy az ember segítői és társai legyenek. És, hogy miért önismereti, mert saját viselkedésünkről a kutya reakciói alapján gondolkodhatunk. A résztvevőket saját élményen keresztül, játszva segíti a jelenre koncentrálásra, azonnali visszajelzést ad a viselkedésről, tükröt tart és játszmáktól mentes cselekvésre késztet, segíti az együttműködést, mindezt úgy, hogy mindenki élvezi.

Azok számára is van lehetőség sajátélményre, akik nem tudnak a foglalkozásba résztvevőként

bekapcsolódni, a felállított standunkon egész szombaton, a már dolgozó vagy éppen vizsgára készülő párosainkkal találkozhatnak a látogatók. Mindenkit szeretettel várunk, akár a munkánkkal kapcsolatban szeretne többet megtudni,pár trükköt kipróbálni, vagy csak egy kicsit szusszanni elfogadó, szőrös környezetben.

A program regisztrációhoz kötött, melyre az első emeleti lépcsőfordulónál tudnak feliratkozni!


View Event →
Apr
6
4:45 PM16:45

Fülöp Éva: Filmklub- Black Mirror: Fifteen Million Merits

Április 6. Szombat 16:45-17:45

Előadó: Fülöp Éva

Ingerektől hemzsegő világunkban teret kap-e a csend? A mai, különösen a nyugati társadalmakban milyen formái jelenhetnek meg az introspekciónak, önmagunk megismerésének? Mennyiben függ én-képünk mások megítélésétől, elismerésétől? A fogyasztói társadalmakban magunk is árucikké válunk, értékeink csak sikeres szelf-promóció mellett érvényesülhetnek? Többek között ezeket a kérdéseket veti fel Charlie Brooker ma már kultikussá vált Black Mirror című sorozatának Fifteen Million Merits című epizódja.

A program regisztrációhoz kötött, melyre az első emeleti lépcsőfordulónál tudnak feliratkozni!

View Event →
Apr
6
4:45 PM16:45

Mindent a hallássérültekről és a látássérültekről

Április 6. Szombat 16:45-17:45

Szeretettel várunk Benneteket a BigBen teázó különlegességeivel, limonádéinkkal a változatos programok mellett.

Tabuk nélkül a látássérülésről és a hallássérülésről…

A Pszinapszis idei főcíme a csend és az élet számos aspektusát magában foglalja,ez különösen érdekes lehet mai,ingerekben néha talán túl gazdag világunkban.  Mit jelent a csend az életében azoknak a személyeknek,akik valamilyen érzékszervi sérüléssel/fogyatékossággal élnek együtt. Mit tesznek,ha egy kis csendre vágynak? (Fizikai és szellemi értelemben). Hogyan érzik magukat,ha "túl nagy a csend”? Milyen pozitívumokat tudnak említeni,amikor jó,hogy egy másfajta csend veszi őket körül,mint a társadalom tagjainak többségét? Mi az,amit másként látnak emiatt? Mi az,amit ugyanúgy? Mit jelent számukra a csend? És mit az élet? Mi a véleményük az érzékenyítő programokról?Mennyire segítenek ezek? Mik a hiányosságaik? Mik az előnyeik?

Ilyen és ehhez hasonló kérdésekről beszélget Patkó Linda Popele Róberttel és Forgách Szabolccsal, akik mindennapjaik során szereztek, szereznek válaszokat ezekre a kérdésekre.

View Event →