Back to All Events

Kutyával az emberért Alapítvány- műhely

  • Opál terem 4 József Attila tér Budapest, 1131 Hungary (map)

Április 6. Szombat 16:45-17:45

Műhelytartók: Mindák Cecília, Szabó Tünde, Varga Viktória, Vásárhelyi Nóra

A Kutyával az Emberért Alapítvány azon dolgozik, hogy speciálisan képzett segítőkutyák munkába állhassanak és eljussanak a rászorultakhoz, legyen szó akár mozgássérült-segítő kutyákról, hangjelző kutyákról, epilepszia rohamjelző kutyákról, személyi segítőkutyákról, terápiás kutyákról. Az alapítvány a kutyák kiválasztásában, kiképzésében és vizsgáztatásában is szerepet vállal. A megfelelő szakmai háttér biztosítása érdekében munkatársaink az MTA Kognitív Idegtudományi és Pszichológiai Intézet és ELTE Etológia tanszék munkatársai, OKJ vizsgával rendelkező kutyakiképzők és gyógypedagógusok.

A rendezvényen tartott foglalkozáson a látogatók ízelítőt kaphatnak abból, hogyan is zajlik egy kutya asszisztált foglalkozás. A foglalkozás célja, hogy a résztvevők játékos feladatokon keresztül kipróbálhassák, milyen különleges élmény egy kutyával kommunikálni, saját bőrükön tapasztalhassák meg, mi teszi alkalmassá a kutyákat arra, hogy az ember segítői és társai legyenek. És, hogy miért önismereti, mert saját viselkedésünkről a kutya reakciói alapján gondolkodhatunk. A résztvevőket saját élményen keresztül, játszva segíti a jelenre koncentrálásra, azonnali visszajelzést ad a viselkedésről, tükröt tart és játszmáktól mentes cselekvésre késztet, segíti az együttműködést, mindezt úgy, hogy mindenki élvezi.

Azok számára is van lehetőség sajátélményre, akik nem tudnak a foglalkozásba résztvevőként

bekapcsolódni, a felállított standunkon egész szombaton, a már dolgozó vagy éppen vizsgára készülő párosainkkal találkozhatnak a látogatók. Mindenkit szeretettel várunk, akár a munkánkkal kapcsolatban szeretne többet megtudni,pár trükköt kipróbálni, vagy csak egy kicsit szusszanni elfogadó, szőrös környezetben.

A program regisztrációhoz kötött, melyre az első emeleti lépcsőfordulónál tudnak feliratkozni!