Apr
15
4:00 PM16:00

Lőrincz Éva: Jobb jövőt teremtek magamnak (pszichodráma saját élményű műhely)

Műhelytartó:  Lőrincz Éva (pszichodráma-vezető, coach) 

Április 15. vasárnap
16:00 - 19:00
1. terem

Ahhoz, hogy valamit meg tudjunk valósítani az életünkben, először el kell tudunk képzelni azt. Ezért fontos, hogy tudjuk, milyen képeket hordozunk magunkban a jövőnkről, és hogy teremtő módon tudjuk alakítani azt. A csoportmunkában a dráma eszközeit használva a színpadon teremtünk olyan jövőt magunknak, amelyikben szívesen látjuk magunkat. Amikor életünkben útelágazáshoz érünk, ez a jövőkép segíthet jó döntést hozni, mivel világosan látjuk, hogy mi visz közelebb és mi visz távolabb elképzeléseinktől minket. A pszichodráma világában beléphetünk az általunk teremtett jövőbe, megélhetjük, hogy milyen lehet a számunkra elképzelhető legjobb lehetőségben benne lenni, és ez aztán motiválttá tehet minket, hogy elkezdjük megtenni azokat a lépéseket, melyek egy ilyen világba elvezethetnek minket.

View Event →
Apr
15
1:00 PM13:00

Dr. Benczúr Lilla, Dr. Takács Szabolcs: Hazugságelméletek a gyakorlatban

Műhelytartó: Dr. Benczúr Lilla (klinikai szakpszichológus), Dr. Takács Szabolcs (alkalmazott matematikus) 

Április 15. vasárnap
13:00 - 15:00
1. terem

A műhely nem sajtónyilvános!

2 órás időtartamban saját élményt szerezhetnek a résztvevők arról, hogy mennyire könnyű vagy nehéz a hazugságok felfedezése – és hogy egyáltalán szükség van-e arra, hogy felfedjük a hazugságokat?

View Event →
Apr
15
10:00 AM10:00

Dr. Tihanyi Benedek: Testközpontú önismeret és kommunikáció

Műhelytartó: Dr. Tihanyi Benedek (általános orvos, testközpontú önismereti tréner, jógaoktató) 

Április 15. vasárnap
10:00 - 12:00
1. terem

Testünkbe ágyazottak nemcsak érzelmeink, de gondolataink és a kommunikálás folyamata is: a meghallgatás, az empátia, a hangadás. A testi érzetek tudatosításán keresztül autentikusabban viszonyulhatunk magunkhoz és másokhoz is. A műhely biztonságos és elfogadó légkörében, saját élményű gyakorlatokban gyűjthettek tapasztalatot arról, hogyan tudtok a figyelmetekkel a test felé fordulni, hogyan tudtok kellemes és kellemetlen testi élményekkel együtt lenni, empatizálni. Megélhetitek a képességeteket, hogy a testi érzeteken keresztül tudatosítsátok érzelmi állapotaitokat, és adjatok empatiát másoknak. Gyakorolhatjátok, hogyan tudjátok meghallani mások szükségleteit és kifejezni a sajátjaitokat. A műhely gyakorlatai a Gendlin-féle fókuszolás, az erőszakmentes kommunikáció, és az autentikus hangmozgás szemléletén és eszköztárán is alapulnak.

View Event →