Apr
15
4:00 PM16:00

Rákóczi Balázs, Dr. Sőti Csaba: Nemhétköznapi tapasztalások az örömtelibb hétköznapokért. Holotrop légzés a gyakorlatban

Műhelytartó: Rákóczi Balázs (pszichológus, GTT holotrop légzés facilitátor), Dr. Sőti Csaba (orvos, hipnoterapeuta, GTT holotrop légzés facilitátor)

Április 15. vasárnap
16:00 - 18:00
2. terem

A műhely során a résztvevők megismerhetik a holotrop légzés (Holotropic Breathwork™) módszertanát, a holotrop paradigma szemléleti keretét, valamint azt, hogy milyen módon lehet a holotrop tudatállapotokat belső növekedésre használni. Az előadók áttekintik a terápiás hatás fő tényezőit, a légzés során kitágult tudatosságú állapotban megtapasztalható élményvilágot és az ezek nyomán létrejövő mélyreható testi-lelki és szemléletbeli változásokat. A résztvevők rövid előadások, képi demonstrációk és egy interaktív beszélgetés során nyerhetnek betekintést abba, hogy melyek a hiteles GTT (Grof Transpersonal Training™) légzés műhelynek a minimum feltételei, mikor- és kiknek ajánlott a légzés, és milyen eredményekre,- és változásokra lehet számítani a holotrop légzést követően. 

View Event →
Apr
15
1:00 PM13:00

Montvai Hanna, Csizmadia Ildikó (Fórum Társulat): Útkeresések

Műhelytartó: Montvai Hanna (drámatanár), Csizmadia Ildikó (drámatanár)

Április 15. vasárnap
13:00 - 15:00
2. terem

A Fórum Társulattal ötödik éve tartunk felnőtteknek szóló színjátszókat, közösségfejlesztő programokat, tabusított témákat feldolgozó tréningeket. Az alkalmazott színház módszereit használva hatékonyan tudunk valódi, működő közösséget teremteni, játékos formában elmerülni az önismeretben. Jelenlegi foglalkozásunk alkalmával az életünkben felmerülő döntések, választások bizonyos aspektusait próbáljuk felderíteni a dráma eszközeivel és módszereivel. Milyen értékek mentén tesszük le a voksot valami mellett vagy valamivel szemben? Milyen célok motiválják mindennapjainkat? Hogyan befolyásolja döntéseinket a külvilág? Ezekre a kérdésekre számos különböző válasz adható és a dráma világában minden válasz érvényes.

View Event →
Apr
15
10:00 AM10:00

Danghel Edith, Székely Ágnes: InsightOUT - a munka öröme modell

Műhelytartó: Danghel Edith (munka- és szervezet szakpszichológus), Székely Ágnes

Április 15. vasárnap,
10:00 - 12:00
2. terem

Megalkottunk egy modellt, ami a tudatosságról, az örömről, a munkáról és az emberről szól. A dolgozó emberről a tudatos, örömteli szervezetben. Ez egy eszköz, ami a változás minden szakaszában növeli a tudatosságot, segít ránézni az aktuális helyzetre, pontosítani a célt és megfelelő módon fókuszálni az erőfeszítéseket. Empirikus modellünket most kutatással igazoljuk a BME EP tanszékével, és örömmel vesszük az érdeklődők hozzájárulást. A kutatásba bekapcsolódó hallgatók részt vesznek a kutatás kivitelezésében - terepmunkákban, a modell végleges formájának és eszközrendszerének kialakításában. Írhatnak dolgozatokat, tudományos munkákat. Egyeztetve vihetjük konferenciákra, tudományos fórumokra. A modell bemutatásáról szól ez a 1,5 órás interaktív workshop. Minden érdeklődőt szeretettel várunk.

 

 

View Event →