Apr
7
4:00 PM16:00

Dalos Flóra, Gál Dániel, Novák Bálint: Cortex pszicho/film/klub - A nemek harca társasjáték

Műhelytartó: Dalos Flóra, Gál Dániel, Novák Bálint

Április 7. vasárnap
16:00 - 18:00
2. terem

A kislányok babáznak, a kisfiúk fakardoznak, a nők gyereket nevelnek, a férfiak pénzt keresnek… Ismerős sztereotípiák, igaz? Tőled milyen nemi szerepeket vár el a társadalom? Meg tudsz felelni nekik? Milyen az ideális apa/anya/férj/feleség? Vajon nőnek vagy férfinak lenni könnyebb? Ezeket a kérdéseket feszegetjük egy mozgóképes önismereti társasjáték keretein belül. A résztvevők játékosan „felpróbálhatnak” hagyományos és non-konvencionális nemi szerepeket és megismerhetik azokat az elvárásokat is, amelyek a másik nemre nehezednek.


View Event →
Apr
7
1:00 PM13:00

May Judit: Autogén tréning

Az autogén tréning a relaxáció egyik leghatékonyabb, tudományosan is igazolt módszere. A test ellazításán keresztül befolyásolja a pszichés és lelki állapotunkat. A relaxáció során létrehozott állapot erősíti a test öngyógyító folyamatait. Eredményeképpen javul életminőségünk és közérzetünk, pszichés energiák szabadulnak fel a stressz, konfliktusok megfelelő megoldásához, feldolgozásához. A foglalkozás során a test és a lélek kölcsönhatásáról beszélgetünk, majd a résztvevők kipróbálhatják az autogén tréninget és megoszthatják a csoporttal az átélt élményeiket.

Műhelytartó: May Judit

Április 7. vasárnap
13:00 - 15:00
2. terem

View Event →
Apr
7
10:00 AM10:00

Révész Renáta Liliána: Megbocsátás elindítása mesékkel

Műhelytartó: Révész Renáta Liliána

Április 7. vasárnap,
10:00 - 12:00
2. terem

A megbocsátást elódázhatjuk elfojtással, haraggal, elkerüléssel stb. de érdemes?! A megbocsátás egy tudatos döntéssel induló érzelmi munka, érdemes a tréning segítségével elkezdeni! A workshopon arra keressük a választ: miért érdemes megbocsátani, mit jelent a megbocsátás-az érzelmek és gondolatok szintjén?! Mi lehet a tudatosság szerepe a megbocsátásban, mi is-az elfogadás mibenléte és értelme?! Miért fontos a fájdalom felvállalása, ni-a megbocsátás gyógyító szerepe?! A megbocsátás olykor hosszúfolyamat, aminek a végén béke és megnyugvás van! A mesék ebben is sokat segítenek, utat mutatnak, erőt adnak!


View Event →