Apr
7
4:00 PM16:00

Sőnfeld Mátyás: Zeneterápia

Műhelytartó: Sőnfeld Mátyás

Április 7. vasárnap
16:00 - 18:00
3. terem

A Zeneterápiás műhely során a résztvevők sajátélményen keresztül tapasztalhatják meg, hogyan zajlik egy csoportos zeneterápiás alkalom. A sajátélményt megbeszélés követi, valamint egy rövid öko-hangszerbemutató, hangszerkészítéssel egybekötve. Előzetes hangszertudás NEM szükséges, sőt, bizonyos szempontból előny!

View Event →
Apr
7
2:15 PM14:15

Demeter Lilla, Sebestyén Lilla: Integrált kifejezés és alkotásterápiás workshop

Mese, rajz, szépirodalom. Mi a közös bennük? Például az, hogy mindhárom módszert kipróbálhatod a HumanHub  workshopján. A mesék és az irodalom gyógyító ereje, az alkotás terápiás hatása régóta ismert tény. Mivel a három módszer elméleti gyökerei hasonlóak, ezért jól kombinálhatók egymással. A képek segítenek abban, amit szavakkal nehéz kifejezni. A mesék szimbolikusan magyarázzák el a modern pszichológiai jelenségeket. A szépirodalom ezernyi példát mutat arra, hogyan is lehet élni és gondolkodni, megoldásokat találni nehézségeinkre. Ezek együttes erejét tapasztalhatod meg műhelyfoglalkozásunk során.

Műhelytartók: Demeter Lilla, Sebestyén Lilla

Április 7. vasárnap
14:15 - 15:15
3. terem

View Event →
Apr
7
1:00 PM13:00

Demeter Lilla, Sebestyén Lilla: Kreatív élettervezés Design Thinking módszerrel

„Itt állsz most!”- hirdeti a tábla a Stanford Egyetem falán. A HumanHub Budapest workshopján mi is onnan indulunk, ahol most vagyunk. Kicsit körültekintünk erről a pontról, utána pedig megnézzük, hogyan is tervezhetjük meg az életünket és juthatunk el a vágyott célig. A tervezői gondolkodást régóta használják a designerek, az utóbbi időben az üzleti szférában is egyre népszerűbb. A szemléletet adaptálhatjuk az életpályaépítéshez is, beépítve a pozitív pszichológia és a kreativitással kapcsolatos kutatások eredményeit. Szükség lesz a kreatív, intuitív és a gyakorlatias, racionális oldalunkra is, hogy egy olyan célt tudjunk felállítani, melyben igazán jól érezzük magunkat és el is érhetjük azt. Mennyivel több ez, mint egy hagyományos pályaorientáció? Kiderül a workshopon!

Műhelytartók: Demeter Lilla, Sebestyén Lilla

Április 7. vasárnap
13:00 - 14:00
3. terem

View Event →
Apr
7
10:00 AM10:00

Prof. Kovács Ilona: Ötletből Kutatás- Hogyan prezentálj jól

Műhelytartó: Prof. Kovács Ilona

Április 7. vasárnap
3. terem

A tudományos kutatás – ideértve a szakdolgozati és műhelymunkákat is - nem fejeződik be az adatelemzéssel és a konklúziók levonásával. Nagyon fontos, hogy az eredmények kommunikációja hatékony legyen, sokakhoz eljusson az üzenet. Erről szeretnék megosztani néhány személyes tapasztalatot, és szeretnék néhány bevált módszert és trükköt is ismertetni. Az előadás után pedig szívesen beszélgetek tovább a résztvevőkkel. Ajánlott olvasnivaló: Chris Anderson: Így készülnek a TED-előadások, HVG könyvek, 2016.


View Event →