Apr
15
4:00 PM16:00

Józsa Balázs, Juhász Dániel (Humánia Pszichológiai Blog): Elég jó szülő vagyok-e? Hogyan nehezítik magunkkal szembeni elvárásaink a gyermekek fejlődését?

Műhelytartó: Józsa Balázs (pszichológus, családterapeuta), Juhász Dániel (pszichológus, családterapeuta)

Április 15. vasárnap
16:00 - 18:00
3. terem

Minden szülő arra törekszik, hogy a lehető legjobb legyen. De mit jelent ez? A legjobbnak lenni abban, amit magunktól elvárunk, vagy abban amit a gyermekünk vár el tőlünk? Netalán abban, amit a társadalom vár el tőlünk? Egyáltalán hogyan lehet felismerni a gyermekek igényeit, anélkül, hogy ők azokat szavaikkal megfogalmaznák? Bizonyos helyzetekben ez egyáltalán nem egyértelmű. A műhely során a Humánia Pszichológia Blog szervezésében megvalósuló, szülőknek szóló workshopunkból nyújtunk ízelítőt az érdeklődőknek. Célünk, hogy saját szülői szerepeinket és viselkedésünket meg tudjuk érteni a gyermekek szemszögéből. Azt, hogyan láthatnak és érzékelhetnek ők minket egy-egy adott szituációban. Témáink között szerepel a biztonság, kontrollálás, büntetés, dicséret, vagy éppen a gyerekekkel töltendő minőségi idő is. A műhelyfoglalkozáson sajátélményű gyakorlatok és elméleti megközelítések is helyet kapnak.

View Event →
Apr
15
1:00 PM13:00

Fekete Flóra: Enneagram - Saját személyiségünk börtönében

Műhelytartó: Fekete Flóra (pszichológus)

Április 15. vasárnap
13:00 - 15:00
3. terem

Gondolkodtál már azon, mi a személyiségfejlődés? Szerintem az elménkben létező korlátok feloldása, ezzel a szabadabb cselekvés elérése. A pszichés korlátok felfedezése körülményes: hozzájuk szoktunk, elfogadtuk, hogy egyes cselekvéseket elkerülünk, vagy nehézségek árán hajtjuk végre azokat. A műhely alatt megismered az enneagram rendszert, amely megmutatja, hogy az egód 3 területén milyen módon alakulnak ki a pszichés korlátaid, milyen logika szerint szerveződik személyiséged. Ez lehetőséget ad a belső korlátaid felfedezésére, megértésére és feloldására.
Találkozzunk!
#CselekedjSzabadon

View Event →
Apr
15
10:00 AM10:00

Sóron Ildikó, Juhász Erika: Irodalomterápia

Műhelytartó: Sóron Ildikó (biblioterapeuta, könyvtáros, tanár), Juhász Erika (emberi erőforrás tanácsadó, fejvadász, megbízott egyetemi oktató, szakközgazdász, bibilioterapeuta)

Április 15. vasárnap
10:00 - 11:00 Sóron Ildikó
11:00 - 12:00 Juhász Erika
3. terem

Az irodalomterápia (biblioterápia) művészetterápiás módszer, amely a személyiségfejlődést támogatja, szövegek élményszintű feldolgozásával. Alkalmazása egyéni vagy csoportos formában történhet, fejlesztő szakember vezetésével. A résztvevő a szöveg által közvetített érzéseket, egyéni aktuális élethelyzetébe helyezi, külső szemszögből látja problémáit, következmények nélkül gondolhat át lehetséges megoldásokat. A foglalkozás egy szöveg köré szerveződik. A csoportvezető irányításával folyik a beszélgetés, ami fontos felismerésekhez vezethet önmaguk megismerésében és mások. megértésében, újra hangolhatja a már megmerevedett egyéni struktúrákat, lehetővé teszi a felmerülő problémák továbbgondolását. A biblioterápia támogatja az általános lelki egészséget, fejleszti az önismeretet, a mindennapi kihívásokkal való sikeres megküzdést, az érzelmi intelligenciát, a kommunikációs- és kapcsolati készségeket.

View Event →