Apr
7
7:30 PM19:30

Borgos Anna, Csikós Ádám, Németh Ádám, Sulyok Viktória: A reparatív terápia nem bug, hanem feature? Utazás a pszicho-mátrixba, LMBTQ kerekasztal-beszélgetés, moderátor: Milanovich Dominika

Előadó: Borgos Anna, Csikós Ádám, Németh Ádám, Sulyok Viktória
Moderátor: Milanovich Dominika

Április 7., Vasárnap 19:30-20:30
Gyémánt terem

A reparatív terápia nem bug, hanem feature? Utazás a pszicho-mátrixba, kerekasztal-beszélgetés

Időről időre felerősödnek a reparatív terápiákról szóló hírek. Az irányzat követői változatos módszerekkel igyekeznek “meggyógyítani” a többségitől eltérő szexuális irányultságú embereket és mindazokat, akiknek a nemi identitása nem egyezik a születéskor kijelölt nemükkel. Ennél is elterjedtebb az a nézet, hogy baj van azokkal, akik nem éreznek szexuális vonzalmat mások iránt: az aszexuális emberek betegek. Pedig azt gondolnánk, hogy az elfogadó attitűd ma már szakmai minimum. Miért nem tudjuk végleg magunk mögött hagyni az eredménytelen és káros megváltoztatási kísérleteket? A rendszer hibái vagy jellemzői ezek? Lehetséges az átprogramozás? Ezzel párhuzamosan milyen speciális élethelyzetekben tudja segíteni az LMBTQIA klienseket az affirmatív szemléletű pszichológus?

View Event →
Apr
7
6:00 PM18:00

Dr. Almási Kitti: A minket irányító hiedelmek

Előadó: Dr. Almási Kitti

Április 7., Vasárnap 18:00-19:00
Gyémánt terem

A minket irányító hiedelmek

Rengeteg olyan mondás, tanács, családi- és társadalmi hiedelem és szabály ég belénk neveltetésünk során, melyek megalapozottsága megkérdőjelezhető. Ahelyett, hogy megóvnának, vagy előrevinnének minket, sokkal inkább korlátozzák a gondolkodásunkat, és az életvitelünket is. Az előadás célja, hogy néhány ilyen beégett mondat áttekintésével kedvet kapjünk a minket irányító szabályok megismeréséhez és felülvizsgálatához.

View Event →
Apr
7
3:30 PM15:30

Dr. Buda László: Összeszorított fogakkal élni...

Előadó: Dr. Buda László

Április 15., Vasárnap 15:30-16:30
Gyémánt terem

Összeszorított fogakkal élni…

Az előadásban egy középkorú hölgy történetét mutatom be, aki úgy élte a mindennapjait, hogy közben leginkább a halálra vágyott, arra, hogy végre legyen vége az egésznek. Gyűlölte a testét, börtönbe zárva érezte magát benne. Szívből utálta azt az embert, akivé vált, miközben a környezete egy jó humorú, lendületes, nagy munkabírású, kemény csajnak ismerte. A gyermekei és a kutyája miatt nem akart öngyilkos lenni, de minden nap eljátszott a gondolattal. Az előadás bepillantást ad abba a folyamatba, ahogy ez a fojtogató lelkiállapot – az Ultrarövid Terápia során – elkezdett oldódni.

View Event →
Apr
7
2:00 PM14:00

Pál Feri: Csenden innen és túl

Előadó: Pál Feri

Április 7., Vasárnap 14:00-15:00
Gyémánt terem

Csenden innen és túl

A természetes emberi kapcsolatainkban és a segítő viszonyainkban egyaránt elérkezhetnek azok a pillanatok és helyzetek, amikor nem a szavak teremtik meg a továbblépés, fejlődés vagy a stabilizálódás feltételeit. Melyek ezek a lehetőségek? Mikor, hogyan érdemes őket használni?

View Event →
Apr
7
11:30 AM11:30

Kalan Daisy, Fajt Alex, Cserháti-Herold Janka: Influenszer lét - Lehetőség vagy felelősség?

Kerekasztal-résztvevők: Kalan Daisy, Fajt Alex, Cserháti-Herold Janka

Április 7., Vasárnap 11:30-12:30
Gyémánt terem

Aki kicsit is jártas marketing-pszichológiában, annak nem új a WOM (World of Mouth) kifejezés… Lehet egy reklám bármilyen ötletes, a marketingszöveg bármilyen gondosan szerkesztett és a promóciók bármilyen vonzóak; az emberek nagy része azt a terméket preferálja, amit egy általa kedvelt személy javasolt. A véleményformálók a közösségi oldalak térnyerésével mind-mind nagyobb feladattal néznek szembe, egyre több lehetőség nyílik az online felületeken történő többoldalú kereslet-kínálat kapcsolat személyessé tételére. Azonban az influenszer marketing nem csak a lehetőségekről szól… Hatalmas felelősséget vállalnak a közösségi oldalakon tevékenykedő fiatalok. Milyen hatással lehet egy influenszer a követőire, milyen negatív kritikákkal kell szembenézniük és ezeket hogyan tudják helyén kezelni a feltörekvő fiatal nemzedékek? Hogyan élik meg a véleményformálók a társadalmi felelősségvállalást és fontosnak tartják-e megosztani a felmerülő nehézségeket követőikkel? Ilyen, és ehhez hasonló kérdéseket boncolgatnak majd a Pszinapszis influenszer vendégei április 7-én, vasárnap.

View Event →
Apr
7
10:00 AM10:00

Limpár Imre: A tt-k poklában, avagy miért nem vagyunk sikeresek?

Előadó: Limpár Imre

Április 7., Vasárnap 10:00-11:00
Gyémánt terem

Az előadás sajtónyilvános.

A tt-k poklában, avagy miért nem vagyunk sikeresek?

Túl sokan túl sok helyütt ígérték már a siker biztos receptjét. Hihetetlen állításokkal találkozunk, amelyek rendre cáfolhatóak. A siker ugyanis nem “csak rajtunk múlik”, nem “csak fejben dől el”, s végképp nem “elég, ha egyszerűen akarjuk, gondoljuk, vágyjuk, vizualizáljuk”. A legtöbben ún. transzgenerációs téglákat cipelünk, amik olyan sorskönyvi szólás-mondások esszenciái, melyek egyetlen mondatba sűrítenek egy “életigazságot”. Ezek aztán egész sorsunkat határozzák meg döntéseink, választásaink révén, s kitörni belőlük roppant nehéz, ha nem is teljesen lehetetlen. Az előadás során a tt-k alapműködését mutatjuk be, hogy ki-ki eljusson saját korlátai felismeréséhez, mert járt utat járatlanért igenis érdemes adni.

View Event →