Back to All Events

Pszinapszis Ízelítő: Pszichomorfózis

  • PPKE BTK Politológia Tanszék 1 Mikszáth Kálmán tér Budapest, 1088 Hungary (map)

Kedves Érdeklődők!

Soron következő Ízelítő előadásunk alkalmával vendégeink a változás témakörét járhatják körül Franz Kafka segítségével. Az izgalmas rendezvényen Lőrincz Éva pszichodráma vezető és coach beszélget az Örkény Színház Az átváltozás című darabjának rendezőjével, Gáspár Ildikóval, valamint színészeivel, Polgár Csabával és Kovács Zsolttal.

Kafka sikerének egyik oka, hogy mindenkinél érzékletesebben mutatja be a változással járó bizonytalanságot. Írásaiban a felszín alatti láthatatlan erőktől tehetetlenül vergődő embert jelenítette meg. Hősei egy különös fordulat által egy teljesen szürreális, a mindennapitól eltérő világba jutnak. Bizalmasától, Max Brodtól tudjuk, hogy mikor a szerző felolvasta barátainak Az átváltozást, harsány kacagás fogadta a kész művet. A köznapi létezésből abszurdba való fordulást nemcsak meghökkentő, de humoros módon ábrázolta.

Az Örkény Színház színdarabja több Kafka-művet használ fel: az Amerika, Az átváltozás, Az ítélet, a Blumfeld, az öregedő agglegény, a Boldogtalanság, valamint A fegyencgyarmaton mellett részletek szerepelnek Kafka Levél Apámhoz című, apjának szánt, de soha el nem küldött írásából.
https://www.orkenyszinhaz.hu/eloadasok/repertoar?view=szinlap&id=1464

Várunk Titeket szeretettel ingyenes előadásunkon!

Earlier Event: April 5
Személyes jegyvásárlás