Back to All Events

Szabó Adrienn, Vida Kata: Mentális egésszég és táplálkozás

Előadók: Szabó Adriann, Vida Kata
Szeptember 25., Vasárnap 15:30 - 16:30
Shanghai terem

Gondolkodtál már azon, hogy miért ajánlott napi szinten az olajos magvak fogyasztása? És azon, hogy miért szuperek a zöld levelesek? Ma már az egyértelműen bizonyított, hogy táplálkozásunk hatással van mind a testi-és mind a mentális egészségünkre is. A táplálkozás és mentális egészség kapcsolata c. kerekasztal-beszélgetésen Vida Kata pszichológus és Szabó Adrienn klinikai dietetikus és humánkineziológus segítségével egy teljesebb képet kaphatunk arról, hogy egészségünk megőrzése céljából mely tápanyagokat lenne érdemes beépítenünk a mindennapi étrendünkbe.

Vida Kata: Egyéni pszichológiai tanácsadásban felnőtt kliensekkel foglalkozom, elsősorban életvezetési nehézségekkel, párkapcsolati problémákkal, akut krízisekkel és gyakran traumákkal is dolgozom.

Kritikai pszichológiai szemléletben gondolkodom, a személyes pszichológiai problémák mellett figyelembe veszem azt a társadalmi környezetet is, amelyben a pszichológiai problémák kialakulnak.

Az utóbbi években a táplálkozáspszichológia kérdéseivel is foglalkozom, szabadidőmben a gasztronómia jelent feltöltődést.SZA: A Semmelweis Egyetem Sebészeti, Transzplantációs és Gasztroenterológiai osztályán  vagyok klinikai dietetikus főállásban. Szabadidőmben a fenntartható, környezet-felelős és egyben egészséges táplálkozás oktatása áll fő fókuszomban, erről szól aktív Instagram oldalam (@diet_etikus) és erről írtam könyvet (Magyar Superfood, Boook Kiadó, 2020) is. 

Mind a terápiás dietetikában, mind a környezettudatosságra nevelő munkámban fő szempont, hogy az embernek adjak tanácsot, ne a diagnózist lássam el, és a fenntarthatóságra törekvő ember lelkére szabva támogassam a változást. Hiszem, ha a beteg, azaz az ember pszichéjéhez kapcsolódva adom a tanácsokat, akkor leszek a legszakmaibb, legemberségesebb.

Earlier Event: September 25
Járatlan utakon: Hátizsákos utazó